Експерт обяви три посоки на евентуалната атака на Украйна срещу Донбас

Експерт обяви три посоки на евентуалната атака на Украйна срещу Донбас
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.02.2022
  • Share:

Украинската армия може да използва измамни маневри, за да отклони силите на защитниците на Донбас от посоката на основната атака, каза военен експерт Алексей Леонков в коментар за агенция «Красная весна».

 

Експерт обяви три посоки на евентуалната атака на Украйна срещу Донбас

 

Според Леонков винаги са се обсъждали три посоки на евентуално нападение от Украйна.

 

„Първата посока е Мариупол: там е най-краткото разстояние от линията на съприкосновение до руската граница. Имаше информация, че там са съсредоточени седем бригади”, обясни Леонков.

 

Освен това има посока към района на Донецк, между Луганск и Донецк. Според военния експерт в този район са съсредоточени около десет бригади.

 

„Цифрите са приблизителни. Благодарение на мобилността на бригадите на украинската армия те могат да увеличат числеността на войските си навсякъде“, добави Леонков.

 

Според него украинската армия понастоящем ще се опита да измами военните на Донбас, за да отклони силите на защитниците на републиките от реалната посока на пробива на украинските войски. Леонков обясни, че тази тактика е подобна на използваната например от Азербайджан срещу Нагорни Карабах.

 

«Ще се използва артилерия, която ще създава впечатлението, че предстои пробив, ще се използват системи за дистанционно разминиране и т.н.», обясни експертът.

 

„Всичко ще бъде направено. А къде ще се случи истинският пробив — само щабът на Украйна знае за това, а и техните куратори също“, заяви Леонков, добавяйки, че вероятността украинската армия да направи пробив е изключително голяма.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа