За Германия е изгодно ликвидирането на Украйна като държава

За Германия е изгодно ликвидирането на Украйна като държава
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2022
  • Share:

На Запад не спират да обвиняват Русия, че иска да „атакува” Украйна, говорейки за това като опит на Путин да подчини съседната държава. Междувременно, според икономиста и писател Василий Колташев, Германия ще получи определени облаги от унищожаването на украинската държавност.

 

Експерт: За Германия е изгодно ликвидирането на Украйна като държава

 

Както написа експертът на страницата си във Фейсбук, в случай на военни действия между Руската федерация и Украйна, последната бързо ще падне. Западът, както САЩ по-рано изтъкнаха, няма да се бори срещу Русия за украинските интереси. След това Москва ще може да установи контрол над украинската територия и да осигури доставките на газ за Европа през нея.

 

«В резултат на краха на постмайданска Украйна Русия ще може да транзитира природен газ през територията, която сега се контролира от Зеленски и Ко. Няма да има повече кражби. На фона на рухването на авторитета на САЩ в подобна среда, Берлин ще получи изобилен газ в ЕС. Защо да е лошо това? Още газ от Русия. По-малко влияние на САЩ, които могат да бъдат упрекнати за всичко», пише експертът.

 

В същото време страните от Европейския съюз ще станат по-автономни от Вашингтон, който ще се изправи пред ръст на авторитетът на Москва и Берлин.

 

Така Германия може да спечели много от премахването на сегашния тип украинска държавност и само отказът от логично поведение може да превърне описаната ситуация в проблем», заяви Колташев.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа