Очевидци заснеха тайното прехвърляне на «Искандери» и ракети за тях на Запад

Очевидци заснеха тайното прехвърляне на «Искандери» и ракети за тях на Запад
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2022
  • Share:

В мрежата се появи информация, че руските военни разполагат оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер-М“ и боеприпаси за тях (балистични ракети 9М723 с обсег на действие до 500 км) в западна посока. Очевидци заснеха скритото прехвърляне на самоходните пускови установки на посочените ОТРК и ракети за тях от Руските железници.

 

Очевидци заснеха тайното прехвърляне на "Искандери" и ракети за тях на Запад

 

Трябва да се отбележи, че западните медии и анализатори, които години наред не се уморяват да измислят сценарии за „атака“ на Русия срещу Украйна, единодушно твърдят, че Москва определено ще използва „Искандери“ срещу Киев. Твърди се, че руснаците ще използват тези ОТРК за унищожаване на украинската цивилна и военна инфраструктура.

 

Мостове, летища, пристанища, радари, позиции за противовъздушна отбрана и радиоелектронна война, командни центрове, места за постоянно дислокиране на подразделения на въоръжените сили на Украйна, както и складове (арсенали) и други обекти ще попаднат под ударите на Искандерите. Разрушаването на мостовете трябва да лиши въоръжените сили от маневреност, а поразяването на летищната и пристанищната мрежа трябва да затрудни снабдяването.

 

Всички подобни разсъждения и предположения нямат реална основа или обосновка. Русия и Беларус започнаха съвместна проверка на силите и средствата за реакция на Съюзната държава, което ще се проведе на два етапа с участието на части от Източен военен окръг на Русия (ВВО – Забайкалието и Далечния Изток).

 

 

 

 

Освен това Централен военен окръг (ЦВО) на Русия информира, че през 2022 г. ще се проведат 900 практически учения на полигони в Урал, Сибир, Поволжието, както и в руските военни бази в Таджикистан и Киргизстан. По този начин на цялата огромна територия на Руската федерация чрез влакове с персонал и различно оборудване се движат в различни посоки. В същото време гражданите не са наясно с плановете на Генералния щаб на Руската федерация и правят различни предположения, които често отразяват само личните им предпочитания, несъзнателно подгрявайки пропагандистите от Запада.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа