Instagram въвежда нова функция за ексклузивно съдържание

Instagram въвежда нова функция за ексклузивно съдържание
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.01.2022
  • Share:

Главният изпълнителен директор на Instagram, Адам Мосери, представи три нови функции за печелене на пари от създателите на съдържание, които използват платформата. Това се прави в опит да се конкурират със сайтове като OnlyFans и Patreon, които предлагат на потребителите надежден поток от приходи.


„Създателите на съдържание правят това, което правят, за да си изкарват прехраната и е важно това да е предвидимо. Абонаментите са един от най-добрите начини да имат предвидим доход", каза Мосери в публикация в Instagram, описваща новите функции.


Създателите на Instagram ще могат да доставят директно на абонатите „истории" на живо, използвайки новата функция, която в момента е достъпна само за малък набор от предварително избрани създатели. Главният изпълнителен директор на компанията-майка Meta, Марк Зукърбърг, обяви функцията в сряда чрез Facebook, която предлага своя собствена функция за „абонаменти" от 2018 г., но не е в състояние да се конкурира сериозно с моделите като Patreon, ориентирани към създателите на съдържание.


Абонатите ще имат също достъп до ексклузивни предавания на живо, генерирани от създателите, и ще получат специални лилави значки до потребителското си име. Създателите, превъртайки през коментарите, ще могат да разпознават своите абонати и да дават приоритет на взаимодействието с тях.


Мосери предположи, че моделът, базиран на абонамента, в крайна сметка ще се разшири извън Instagram, като създателите могат да „вземат списъка си с абонати и да ги изнесат от Instagram в други приложения и уебсайтове, създадени от други компании. Създателите на съдържание трябва да притежават отношенията с абонатите си", каза той. А това ще бъде бонус за извличане на данни към всички компании, с които Meta избере да си партнира.


Предупреждавайки потребителите да не споделят повторно съдържание на абонати чрез екранни записи или екранни снимки, говорител на Meta даде да се разбере, че компанията ще притежава и отношенията си със създателите на съдържание, като призова създателите да докладват за всяко неоторизирано повторно използване на платено съдържание.

Станете почитател на Класа