«Фронт за освобождение на Казахстан» записа обръщение

«Фронт за освобождение на Казахстан» записа обръщение
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.01.2022
  • Share:

В интернет е публикуван призив на някакъв «Фронт за освобождение на Казахстан». Четирима души, въоръжени с автомати Калашников, на фона на казахстанското знаме призовават народа на републиката да се разбунтува срещу „режима“ и да отблъсне „окупаторите“ в лицето на Русия и страните от ОДКБ.

 

"Фронт за освобождение на Казахстан" записа обръщение (и видео)

 

 

«Народе на Казахстан! Ние сме въстанали борци срещу тиранията. Започнахме битка срещу слугите на тиранията в Алмати, Актау и други градове. Днес виждаме как властите, президентът Токаев, заедно с руските власти, давят в кръв народния протест. Ние разглеждаме навлизането на руските войски в Казахстан като началото на окупацията на нашата родина и преминаването на правителството на Токаев в категорията на марионетките. За да се реализира този план, криминални елементи бяха пуснати по улиците на Алмати, за да дискредитират протеста», се казва в изявлението.

 

Боецът се обръща към служителите на правоприлагащите органи и военните на Република Казахстан с призив да преминат на страната на метежниците.

 

 

 

 

«Войници и офицери, днес независимостта на Казахстан зависи от вас. Президентът Токаев вече наруши конституцията, погази всички свободи, готви предаването на суверенитета на страната ни в ръцете на Русия, както направи Лукашенко с Беларус, а Янукович се опитваше да направи с Украйна. Само от вашето патриотично съзнание зависи оцеляването на нашата държава. Елате на страната на революционните сили! Заедно ще свалим режима, ще постигнем справедливост и ще окажем решителна въоръжена съпротива на окупаторите. Ние сме въоръжени и готови да изгоним войските на ОДКБ от страната ни», обяви «борецът срещу режима».

 

Терористът също така призова народа на Казахстан да създаде бунтовнически групи и да организира атаки срещу враговете.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа