САЩ: Руският дрон «Охотник» е голям проблем за НАТО

САЩ: Руският дрон «Охотник» е голям проблем за НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.10.2021
  • Share:

Водещият изтребителя Су-57, руският тежък ударен дрон Охотник, представлява «голям проблем» за НАТО. Това пише изданието 19FortyFive.

 

Отбелязва се, че «Охотник», който е един от най-съвременните и най-големите в света, може да достигне скорост на полета от 1000 км/ч. Аеродинамично проектираният БЛА «летящо крило» тежи около 20 тона, което го прави по-тежък от редица изтребители.

 

САЩ: Руският дрон "Охотник" е голям проблем за НАТО

 

В публикацията се казва, че апататът е получил някои възможности за изкуствен интелект, което му позволява да маневрира автономно и да посочва целта, което е особено полезно, ако противникът използва методи на радиоелектронна борба. Изданието подчертава, че така Су-57 може да нанася удари с обхват до 6000 км и е способен да носи до два тона бомбен товар.

 

 

 

 

Според 19FortyFive, ако заявените характеристики и възможности на «Охотник» отговарят на реалността, Су-57 ще се превърне в «истински звяр».

 

По-рано военният експерт Алексей Леонков заяви, че руският изтребител Су-57 превъзхожда американските си конкуренти по отношение на системите въоръжение, роботизацията, радиолокационните системи за наблюдение комплекса за радиоелектронна борба.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа