Френски дипломат намекна на Полша, че благата на ЕС са в комплект с ЛГБТ "ценностите"

Френски дипломат намекна на Полша, че благата на ЕС са в комплект с ЛГБТ "ценностите"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2021
  • Share:

Ръководството на ЕС ясно формулира позицията си през устата на подчинените си – готово е да отделя средства само за развращаването и унищожаването на човека, а не за „всичко”.

 

Конфликтът между Европейския съюз и Полша по въпроса за върховенството на европейското право трябва да бъде разрешен чрез диалог, но в крайни случаи могат да бъдат наложени санкции, заяви Клемент Бон, държавен секретар на френското външно министерство.

 

„На първо място, трябва да продължим политическия диалог. И когато диалогът няма да доведе до никъде, тогава можете да прибегнете до санкции, включително финансови", каза западнякът.

 

 

"Но това не означава, че определяме цена за отклонение от принципите на върховенството на закона “, добави той, отговаряйки на въпрос за евентуални финансови санкции срещу Полша.

 

Бон подчерта, че „не можете да се наслаждавате на предимствата на Европа и да не спазвате нейните правила“. В този контекст той даде за пример Обединеното кралство, като отбеляза, че всичко е приключило с излизането от Европейския съюз. В същото време държавният секретар изрази съмнение, че Полша иска същото.

 

„Но Варшава поема голям риск, като отказва да прилага общи правила и всъщност се поставя извън Европа", категоричен е Бон по отношение на непокорната Полша.

 

"Трябва да се напомни категорично, че такива правила са договорени и ако не се прилагат, тогава няма да има европейски проект “, заяви той.

 

 

Превод: СМ

Станете почитател на Класа