SpaceX ще направи Илон Мъск първият трилионер в света

SpaceX ще направи Илон Мъск първият трилионер в света
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.10.2021
  • Share:

Илон Мъск скоро може да стане първият трилионер в света, тъй като проектите, ръководени от бизнесмена, Tesla и SpaceX, изпитват бърз растеж, заявиха от Morgan Stanley.


Въпреки че автомобилите на Tesla, произведени в предприятието за електрически превозни средства на Мъск, придобиват безпрецедентна популярност, именно SpaceX ще му спечели статута на трилионер, според инвестиционната банка на Уолстрийт.


Успехът на SpaceX се дължи на текущите проекти, включващи НАСА. Мисията на компанията да колонизира Марс все още е налице, тъй като тя продължава да изпраща роувъри за събиране на данни. По-рано Мъск обяви планове да изпрати милион души на Марс до 2050 г. с надеждата да създаде там „самоиздържащ се град", ако Земята стане неспасяема. Неговата компания също се опитва да проучи дали марсианският пясък е достатъчно здрав, за да се използва като строителен материал.


Амбициозният план за кацане на Марс обаче не е единственият проект, разработен от SpaceX. „Компанията оспорва всяка предварителна представа за това какво е възможно и невъзможно по отношение на ракети, ракети-носители и поддържаща инфраструктура", каза Адам Джонас от Morgan Stanley, цитиран от Bloomberg.


Според Индекса на милиардерите на Bloomberg, корпорацията за изследване на космоса съставлява само 17% от нетната стойност на Мъск от над 240 милиарда долара. По-рано този месец компанията беше оценена на 100 милиарда долара при вторична продажба на акции.


Основната причина за покачването на нетната стойност на Мъск е Tesla, оценена на 1,14 трилиона долара, която формира 74% от богатството му.

Станете почитател на Класа