Facebook планира следващата седмица да промени името си

Facebook планира следващата седмица да промени името си
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.10.2021
  • Share:

Facebook планира да промени името си следващата седмица, съобщава The Verge, позовавайки се на свои източници. Според тяхната информация стъпката ще бъде предприета, за да отрази фокуса на компанията върху изграждането на нейната „метавселена" и ще бъде обявена на годишната конференция на компанията Connect на 28 октомври.


Миналия месец гигантът на социалните медии обяви, че планира да инвестира 50 милиона долара за две години в програми за сътрудничество с други организации и сектори в изследвания за развитието на „метавселената". Проектът, обявен през юли, включва създаването на поредица от „виртуални пространства", където потребителите могат да работят, да общуват, да учат, да създават, да пазаруват и да играят, без да напускат дома си.


В този контекст Facebook напредва в изграждането на своя собствена „метавселена" с приложения като Horizon Workrooms, което позволява хората да се срещат отдалечено и да работят във виртуални офиси под формата на аватари, както и с разработването на своите очила за виртуална реалност VR Oculus Quest 2.


С промяната на името, неговият главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг също се надява, че Facebook ще престане да бъде разглеждан само като компания за социални медии и ще се позиционира като компания майка зад продукти като Instagram, WhatsApp и други. В същото време се спекулира, че това решение би могло да помогне и за поставянето на технологичния напредък, който Facebook развива, над интензивния контрол, на който е бил подложен в ролята на социална платформа.

Станете почитател на Класа