Препоръчаха на кралица Елизабет II да спре да пие алкохол за запазване на здравето й

Препоръчаха на кралица Елизабет II да спре да пие алкохол за запазване на здравето й
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.10.2021
  • Share:

Лекарите на кралица Елизабет II препоръчаха тя да спре да пие алкохолни напитки, за да осигури своето благосъстояние, съобщава списание The Vanity Fair, което цитира два анонимни източника, близки до монарха. Лекарите съветват британския суверен да се откаже от алкохола, освен ако не става въпрос за специални случаи.


"На кралицата е казано да спре нощното си питие, което обикновено е мартини. Това не е голям проблем за нея, но изглежда малко несправедливо, че на този етап от живота си трябва да се откаже от едно от малкото си удоволствия ", цитира приятел на кралското семейство.


„Алкохолът е изчезнал, лекарите й искат да се уверят, че е възможно най-здрава", казва вторият източник.


Новината идва след като във вторник, за първи път от 2003 г., Елизабет II използва бастун, за да се поддържа. С тази подкрепа тя и дъщеря й, принцеса Ан, присъстваха на възпоменателно събитие за отбелязване на 100-годишнината от благотворителността на Кралския британски легион в Уестминстърското абатство.


След като отсъстваше през по-голямата част от 2020 г. и началото на 2021 г., сега кралицата се завърна, за да участва в публични събития.

Станете почитател на Класа