Песков: Западът обвинява Русия за повишаването на цените на газа и не може да признае грешките си

Песков: Западът обвинява Русия за повишаването на цените на газа и не може да признае грешките си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2021
  • Share:

Западните политици не могат да признаят грешките си, които доведоха до покачване на цените на газа, и предпочитат да демонизират Русия. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация, Дмитрий Песков, в ефира на телевизионния канал "Русия-1" в предаването "Москва. Кремъл. Путин", съобщава ТАСС.

 

 


"Те допуснаха грешки. Грешно изчислиха. Надяваха се на ветрогенерация, а вятърът свърши. Няколко месеца нямаше вятър. Надяваха се на спотовия пазар, а спотовият пазар се премести там, където е по-скъпо", каза Песков, отговаряйки на въпроса на журналиста Павел Зарубин защо западните политици обвиняват Русия за повишаването на цените на газа.


"А те не могат да се признаят за виновни, те са политици, след това ще ги изгонят. И тогава е по-добре да демонизирате някого. Кой е най-добре да демонизирате? Огромната източна мечка, тоест вие и аз", заключи говорителят на Кремъл.


Както отбеляза Песков, Путин не е плашил никого, описвайки енергийните перспективи на Европа на пленарната сесия на Руската енергийна седмица. "Президентът многократно е правил такива пророчески изявления, той не е плашил никого, било то в сферата на разоръжаването, сферата на сигурността, изменението на климата. Президентът понякога описва много добре перспективите. Може би те не го изслушват, но после разбират, че така се случва“, коментира още Дмитрий Песков.

Станете почитател на Класа