Джо Байдън може да бъде въвлечен в разследването от ФБР на сина му Хънтър за споделени финанси

Джо Байдън може да бъде въвлечен в разследването от ФБР на сина му Хънтър за споделени финанси
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    15.10.2021
  • Share:

Имейли от предполагаемия изоставен лаптоп на Хънтър Байдън разкриват, че президентът и синът му може да са имали споделени банкови сметки и да са плащали сметки един на друг, което би могло да направи Джо обект на разследване на ФБР.


Писма от изоставения лаптоп, получени от Daily Mail, показват Хънтър и бизнес партньорът му Ерик Шверин (двамата са работили заедно в Роузмонт Сенека), как директно обсъждат финансите на Джо Байдън, Шверин подава искания за сделка за книга на Байдън и обсъждат данъците на тогавашния вицепрезидент, наред с други неща.


Има и дискусии, в които се споменава, че Джо и Хънтър Байдън си плащат някои сметки и споделят банковите си сметки. Тъй като Хънтър призна през декември, че ФБР разследва данъците му, това може да доведе до привличане на президента в разследването, според правни експерти, споделили пред Daily Mail своите констатации.


Споделените сметки също повдигат въпроса дали финансите на президента, докато той бе на поста, са били използвани за подхранване на приетия за седмично нарколечение Хентър Байдън във Вашингтон, окръг Колумбия, през май 2018 г.


Текстовите съобщения, извлечени от Daily Mail, показват как наскоро пенсионираният агент на Тайната служба Робърт Савидж, изпраща текстови съобщения на Хънтър докато той е затворен в хотелска стая в DC и харчи десетки хиляди долари.


„Хайде H, това е свързано с акаунта на Celtic", гласи едно съобщение, отнасящо се до повече от 20 000 долара, които Хънтър току-що е изпратил. („Селтик" е кодовото име на Джо Байдън). „DC ми се обажда на всеки 10. Пусни ме или слез. Не мога да помогна, ако не ми позволите Х. "


Докато съобщенията не свързват директно финансите на Джо Байдън с проявите на сина му, те повдигат въпроса дали агентът е имал предвид предполагаемите споделени банкови сметки.


Друг материал от лаптопа показва изображение на Хънтър, усмихнат и дърпащ женска коса, както и имейли, добавящи свежо гориво към обвиненията в корупция срещу двамата Байдън. В тях Шверин моли Хънтър да накара баща си да използва офиса си многократно, за да помогне на бизнеса му, включвайки запознаване с „изпълнителните директори на големите банки".


Странното е, че имейлите също показват, че Шверин поема задължения, които обикновено биха били изпълнявани от собствения персонал на вицепрезидента, включително обработка на документите на Байдън от Сената, които отиват в Университета на Делауеър. Помощник на сенатора Робърт Менендес (D-Ню Джърси) също се свързва с Шверин вместо с офиса на Байдън, за да поиска присъствието на вицепрезидента на събитие. Изглежда, че Роузмонт Сенека е получила специално отношение, когато става въпрос за билети за събития в Белия дом, които би използвала, за да се среща с потенциални клиенти, включително 20 билета за Великден в Белия дом през 2010 г. и дузина места за вечеря през същата година.


Чуждестранните бизнес сделки на Хънтър Байдън бяха подложени на сериозна проверка по време на президентските избори през 2020 г., като New York Post разкри публикуването на множество материали от лаптопа, за който се твърди, че е изоставен от Хънтър. Съдържанието включва неприятни материали от сина на сегашния президент, както и комуникации, които протичали въпреки предишните твърдения на Джо Байдън, че той не е знаел и не е имал връзка с бизнес отношенията на сина си.


Президентът дори беше казал, че никога не се е възползвал от бизнеса на сина си, но имейлите показват, как Хънтър се оплаква, че половината от заплатата му плаща сметките на баща му, докато е бил на поста вицепрезидент.


„Наистина е трудно. Но не се притеснявай, за разлика от Татко, няма да те накарам да ми даваш половината от заплатата си", пише Хънтър в предполагаемо текстово съобщение до дъщеря си Наоми, очевидно имайки предвид Джо Байдън. По подобен начин той се оплаква в предполагаемите имейли, че баща му харчи твърде много от парите му.


Хънтър Байдън призна, че лаптопът може да е негов, но и той, и баща му отрекоха каквито и да било нарушения. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че "президентът остава горд със сина си".

Станете почитател на Класа