Путин довел на Г-20 „привлекателна преводачка с прекрасна фигура“, за да разсейва Тръмп

Путин довел на Г-20 „привлекателна преводачка с прекрасна фигура“, за да разсейва Тръмп
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.10.2021
  • Share:

„Руският президент Владимир Путин доведе привлекателна жена преводач на срещата с Доналд Тръмп на срещата на Г-20 в Осака през 2019 г. като начин да отвлече вниманието на американския си колега", твърди бивша служителка в Белия дом.


В своите все още непубликувани мемоари Стефани Гришам твърди, че Фиона Хил, бивш старши директор за Европа и Русия в Съвета за национална сигурност, е наблюдавала финия опит на Путин да обезоръжи Тръмп.


„Когато срещата започна, Фиона Хил се наведе и ме попита дали съм забелязала преводачката на Путин, която беше много привлекателна брюнетка с дълга коса, красиво лице и прекрасна фигура", пише Гришам в откъс, публикуван в Ню Йорк Таймс. "Тя продължи да ми казва, че подозира, че жената е избрана от Путин специално, за да отвлече вниманието на нашия президент."


По-късно руските медии идентифицираха преводачката на тази среща като Дария Боярская от външното министерство. Нейните снимки бяха публикувани от много медии по света след публикуването на странната теория.


Отношенията на Тръмп с Путин бяха обект на истерия през целия мандат на бившия президент на САЩ, особено след като американските разузнавателни агенции стигнаха до извода, че Москва е започнала кампания, за да помогне на Тръмп да спечели изборите през 2016 г.


Осака стана домакин и на среща между двамата лидери. На срещата на върха двамата лидери се пошегуваха с намесата в изборите и фалшивите новини, като Тръмп предложи да „се отърват от журналистите".


В книгата си Гришам също така твърди, че Тръмп е казал на Путин, че „ще трябва да действа малко по-строго пред камерите, като същевременно ще е по-сърдечен зад кулисите".


Призракът на „руска намеса" в президентските избори в САЩ през 2016 г. се превърна в символ на вяра за много в САЩ, особено за активисти и журналисти, които подкрепяха загубилия кандидат Хилари Клинтън.


Докладът от разследването на „Русиягейт", ръководено от специалния съветник Робърт Мюлер и поредицата неуспешни опити да се провали избора на Тръмп, в крайна сметка не намери никакви доказателства кампанията на Тръмп да се е координирала или заговорничила с руското правителство.

Станете почитател на Класа