Републиканците обвиняват Байдън, че е провокирал "най-тежката имиграционна криза" от десетилетия

Републиканците обвиняват Байдън, че е провокирал "най-тежката имиграционна криза" от десетилетия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.07.2021
  • Share:

Доклад на републиканците от Камарата на представителите на САЩ обвини президента Джо Байдън и депутатите от Демократическата партия в насърчаване на миграционна криза на границата между тяхната държава и Мексико. Освен това те ги държат отговорни за „игнорирането на многократни предупреждения от опозицията за безопасност, здраве и върховенство на закона".


Според доклада, разкрит от Fox News, републиканците обвиняват не само, че правителството е оттеглило мерките, които целят да спрат нередовните пресичания на граници, като например изграждането на стената, инициирано от бившия президент Доналд Тръмп, но и е въвело разрешителни политики и насърчило имиграция по нелегални канали. "Тъй като тази криза продължава в реално време, демократите нямат план - и очевидно нямат намерение - да действат, за да спрат граничната криза на Байдън", добавят те.


Презентацията, направена от опозицията, дойде дни след като Службата за митническа и гранична защита разкри, че през юни 188 829 мигранти са били задържани на границата - увеличение спрямо 180 034 през май, докато през юни миналата година са регистрирани 33 049 ареста – 6 пъти по-малко.


Републиканците определиха кризата като многостранна и една от точките, върху които те наблягат, е сигурността, поради нахлуване на престъпници, сред които споменават сексуални престъпници и заподозрени терористи. Те също се визират и общественото здраве, аргументирайки се с рисковете, причинени от пристигането на мигранти в контекста на пандемията, и хуманитарна криза, която включва увеличаване на непридружените деца.


"Само за шест месеца президентът Байдън отприщи най-тежката криза на границата от десетилетия. От първия си ден на поста, както с думи, така и с дела, той постави нелегалните имигранти на първо място, а американците на второ място чрез радикалната си програма за отворени граници", каза Джеймс Комер, член на Републиканската партия в Камарата на представителите.

Станете почитател на Класа