Австралийци искат депортиране на Кейти Хопкинс за нарушаване карантинните правила

Австралийци искат депортиране на Кейти Хопкинс за нарушаване карантинните правила
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    19.07.2021
  • Share:

Австралийски депутати призоваха за депортиране на Кейти Хопкинс, след като беше разкрито, че британската провокаторка колумнистка с крайно десни възгледи, е допусната в страната въпреки строгите правила за границата на Covid-19, които държат много австралийци в чужбина.


Хопкинс съобщи в Instagram в събота, че е пристигнала в Сидни и обяви, че умишлено е нарушила строгите правила за карантина в страната, като е отворила вратата на карантинната си хотелска стая, докато е гола и без маска, когато служителите на хотела й носят храна, за да ги изплаши.


Пътуващите, поставени под карантина трябва да изчакат 30 секунди, преди да отворят вратата, за да вземат храна и други предмети, а също така трябва да носят маска за лице.


Въпреки че Хопкинс охотно се смееше, докато разказваше историята в Instagram, много австралийци не се забавляваха и попитаха защо изобщо й е била дадена виза за влизане в страната и място в карантина.


Андрю Джайлс, министър на труда на градовете и мултикултурните въпроси, осъди австралийския премиер Скот Морисън за това, че е предоставил на Хопкинс „червен килим" в страната. Той описа нарушаването на карантинните правила от Хопкинс като "грубо неуважение към работниците от фронтовата линия, опитващи се да опазят австралийците, а решението на правителството да допусне Хопкинс в страната е особено болезнено за 35 000 австралийци, които остават заседнали в чужбина, включително и австралийски деца, затворени в Индия без техните родители."


„Госпожа Хопкинс никога не биваше да бъде допусната в страната и сега, когато госпожа Хопкинс открито нарушава карантинните ограничения, г-н Морисън трябва да поеме отговорност за своя провал", заключи Джайлс.


Близо 10 000 души подписаха петиция, призоваваща Хопкинс да бъде върната обратно във Великобритания, а хаштагът Twitter #SendHopkinsHome също започна да се развива в Австралия след вълната от недоволство.


Мрежата за съдействие на закъсали австралийци, която представлява десетките хиляди австралийци, останали в чужбина, нарече пристигането на Дженър „шамар в лицето на закъсалите австралийци" и протестира срещу „неуспешната правителствена политика, която позволява това да се случи".


Понастоящем влизането в Австралия е ограничено до основни пътувания, включително завръщащи се граждани и жители, и всички пристигащи трябва да се поставят в карантина в определен карантинен хотел за две седмици след пристигането. Много австралийци обаче не могат да се върнат в страната си, поради строгото ограничение за влизане, наложено от правителството на премиера Скот Морисън, което в момента се прилага както за ваксинирани, така и за неваксинирани пътници.

Станете почитател на Класа