Откриха изчезналия в Сибир самолет, всички са оцелели

Откриха изчезналия в Сибир самолет, всички са оцелели
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.07.2021
  • Share:

Самолетът Ан-28, изчезнал този петък от радарите в района на Томск, е бил локализиран от спасителите, съобщава ТАСС с позоваване на спешните служби.


Според спасителите авариралият самолет е бил видян от въздуха по време на операцията по издирването. Близо до него имало оцелели.


"Самолетът е намерен. Спасителният самолет съобщава, че хората са живи. Не е известно колко са здрави и в какво състояние", цитира агенцията източник от Сибирския център за търсене и спасяване.


На снимки от мястото на инцидента се вижда, че самолетът е сериозно повреден и лежи по гръб.


"Два двигателя се повредиха в полет едновременно. Беше замръзване, те бяха покрити с лед и не стартираха. След това намерихме подходящо място за кацане и планирахме, намалявайки скоростта. По време на кацането закачихме няколко дървета и когато самолетът докосна земята, блъсна се с носа и се преобърна ", каза един от оцелелите при инцидента.


"След кацането отворихме изходите и излязохме от самолета. Успяхме да организираме малък лагер, запалихме огън, защото мислехме, че може да нощуваме там. Пилотът по това време изпращаше сигнали за бедствие. спасителните екипи ни намериха около два часа по-късно ", разказа пътник.


В момента пътниците и екипажът на самолета се транспортират с хеликоптер до Томск.

Станете почитател на Класа