НАТО и САЩ отработваха удари срещу Русия

НАТО и САЩ отработваха удари срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.07.2021
  • Share:

На своите страници Business Insider публикува статия на колумниста-анализатор Скот Маккан, който разкритикува участието на САЩ в учението Sea Breeze 2021.


Той отбеляза, че въпреки всички уверения, че подобни учения са неутрални, те са пряко насочени към подготовка за война с Руската Федерация, което според Маккан изобщо не е в интерес на САЩ. Като пример той посочва думите на командващия украинския флот Неижпапа, в които последният определя маневрите като „мощен сигнал“.

 

Според мнението на анализатора САЩ напразно играят тази опасна игра, защото в Черно море няма заплахи за националната сигурност на САЩ.

 

Business Insider: НАТО и САЩ отработваха удари срещу Русия по време на ученията Sea Breeze-2021

 

 

Скот Маккан нарече американското участие в тези учения «ненужна и опасна провокация», а самите маневри контрапродуктивни.

 

Стратегическото значение на Украйна за САЩ е надценено. Тя не е съюзник или член на НАТО — и не би трябвало да бъде, и с периодични намеци за предстоящото влизане на страната в алианса, Вашингтон рискува само да усложни урегулирането между Киев и Москва “.

 

Авторът на материала също подчертава, че любимият американски предлог под формата на „сдържане на Русия“ отдавна не работи. Той припомня, че ученията Sea Breeze се провеждат всяка година в продължение на много години, но през 2014 г. Крим все пак стана част от Руската Федерация.

 

Скот Маккан е убеден, че всички обещания на Вашингтон към Киев са неосъществими. Анализаторът пише, че не се съмнява, че САЩ никога няма да посмеят да воюват за Украйна с ядрена сила.

 

По-рано бившият представител на НАТО в Руската Федерация Хари Табах предупреди Украйна за опасна положение, при липса на подкрепа от страна Запада.

Станете почитател на Класа