ЕС с комично пожелание на раздяла: "Благодаря, довиждане и добро освобождаване!"

Последното послание на Европейския съюз до техните колеги от Обединеното кралство преди Брекзит очевидно се оказа смешно объркване по време на среща между дипломатите от Брюксел и Лондон.


Според официалните представители, присъстващи в залата в сряда, Ирена Андраси, постоянен представител на Хърватия в Брюксел, пожела на висшия дипломат на Обединеното кралство, сър Тим Бароу, „Добро освобождаване" - погрешно предполагайки, че фразата означава „Добър късмет", съобщава Financial Times.


Едно от официалните лица каза за вестника, че комичният гаф е бил приет в добро настроение от британската делегация, която се сбогува за последно два дни преди Обединеното кралство официално да напусне блока на 31 януари.


Андраси - която бе председател на заседанието, защото Хърватия понастоящем е председател в ротационното председателство на ЕС - може би е извършила перфектното фройдистско плъзгане, честно казано, след края на сагата за Брекзит, която изглеждаше сякаш никога няма да приключи.


Много от социалните медии се изказаха в подкрепа на неволната грешка на Андраси. Един човек туитира: „Вероятно сме заслужили това". Докато другите останаха неубедени от даденото извинение за погрешен превод. „Нямаше проблем с превода", настояха те онлайн.


Администрацията на британския премиер Борис Джонсън сега се опитва да осигури споразумение за свободна търговия след Брекзит с ЕС преди края на преходния период, насрочен за 31 декември.

Станете почитател на Класа