Полицията разчисти последния мигрантски палатков лагер в Париж

Френската полиция във вторник разчисти последния мигрантски палатков лагер в североизточен Париж, като премести 427 души в приюти. Операцията за събаряне на лагера, която започна в 6:00 сутринта (0500 GMT) и продължи два часа, беше част от плана за извеждане на мигранти от улиците. Мигрантите, живееха в 266 палатки и импровизирани убежища в лагер, разположен край канала.


През последните години десетки неформални селища се появиха около френската столица и много от мигрантите се разположиха над пристанището на Северния канал на Кале, преходен пункт за преминаване към Великобритания, предаде АФП.

 

Властите редовно разрушават лагерите, заявявайки, че представляват опасност за здравето. Миналата седмица полицията премести повече от 1400 мигранти, включително 93 деца, от друг лагер в Северен Париж.

 

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер обеща да изчисти всички мигрантски лагери от града до края на миналата година, като отвори повече приюти за търсещите убежище и депортира онези, чиито претенции са отхвърлени.


Президентът Еманюел Макрон заяви миналата година, че Франция трябва да прекрати своя „слаб" подход към имиграцията.

Станете почитател на Класа