Урсула фон дер Лайен: „ЕС ще е с не по-малко възможности след Брекзит“

ЕС ще започне нова глава като обединена сила по глобалните въпроси, след като Великобритания напусна, с не по-малко възможности, заяви председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен.


"Нашият опит ни научи, че силата не се крие в страхотната изолация, а в нашия уникален съюз", каза ръководителката на изпълнителната власт на ЕС пред журналисти при официалното излизане на Великобритания от блока в 23:00 GMT.


"Никъде другаде по света не можете да намерите 27 нации с над 440 милиона души, които говорят 24 различни езика и разчитат един на друг", цитира Ройтерс. „Нека няма никакво съмнение - предизвикателствата, пред които е изправена Европа, и възможностите, които тя може да обхване, не се промениха заради Брекзит."


„Брекзит предлага на 27-те останали членки на ЕС уникалната възможност за едно поколение да гарантира, че Европа води по пътя пред предизвикателствата от изменението на климата, цифровата революция, управлението на миграцията и изграждането на силни партньорства по целия свят", добави фон дер Лайен.

Станете почитател на Класа