Байдън: „Аз съм стар човек, гласувайте за някой друг“

Странната стратегия на бившия вицепрезидент Джо Байдън за спечелване на гласоподаватели продължава, видеклиповете му става вирусни, а последните коментари за възрастта му вдигат тревога.


Въпреки че Байдън продължава в анкетите да е на върха на демократите, които се борят за номинацията на своята партия, бившият вицепрезидент продължава конфронтационния си стил с избирателите, когато е предизвикан. Той също не може да се откаже от даване на странни изявления, като наскоро каза, че има две изисквания към потенциалния си партньор за вицепрезидент.


„Едното е да способен да бъде президент, защото аз съм стар човек", каза 77-годишният Байдън пред тълпа избиратели. След това се опита да отстъпи от шегата, като убеди всички, че е в "добра форма".


„Не, сериозен съм. Вижте, слава Богу, че съм в добро здраве и тренирам всяка сутрин. В добра форма съм" - каза той.


Наскоро Байдън, след като нарече себе си „стар човек" - той ще навърши 78 години тази година - Байдън каза, че има „поне осем жени, поне четири или пет души цветнокожи", които според него са квалифицирани да бъдат неговата изборна половинка.


На кампанията в Айова, където кандидатите правят последния си напън за предстоящите първични избори, Байдън заяви, че ще помисли да направи Мишел Обама свой вицепрезидент.


"Сигурно бих искал Мишел [Обама] да бъде вицепрезидент", каза той, след като беше попитан за даване на позициите на Обама в администрацията му. Байдън също каза, че би искал да назначи бившия президент Барак Обама във Върховния съд, но не смята, че бившият му управляващ партньор би поел работата.


Добавянето към дългия му списък с гафове по следите на кампанията е видеоматериал от вторник следобед в Айова. Гласоподавател разпитваше Байдън за политиката му в областта на климата, когато той се обезсърчи и просто каза: „Гласувайте за някой друг".


Актьорът Ник Сиърси веднага написа:" Байдън е груб смешник, който иска да гласуваш за някой друг".


"Патологично. Байдън продължава да става супер луд с избирателите, които му задават разумни въпроси, след което им казва да гласуват за някой друг. Готово. Имаш го, Джо ", добави актьорът и писател Бил Корбет.

Станете почитател на Класа