Руските военни за „лицемерната загриженост на Помпео за цивилните граждани на Идлиб“

Руското министерство на отбраната заяви, че не е изненадано от "лицемерието" на държавния секретар на САЩ Майк Помпео, който изрази "загриженост" за това, което нарече "мащабна офанзива на Москва и Дамаск срещу невинните цивилни граждани на Идлиб".


Държавният департамент на САЩ никога не е подкрепял публично активната борба на Русия срещу международния тероризъм в Сирия, заяви в сряда официалният представител на руското министерство Игор Конашенков. „Държавният департамент проповядва и изразява своята загриженост относно предполагаемите страдания на цивилни само когато терористите претърпят смазващо поражение и сирийските граждани са окончателно освободени", каза той.


Конашенков се позова също на мълчаливата подкрепа на Вашингтон през последните седмици на координираната офанзива в Идлиб „на силите, описани от Помпео като „невинни цивилни граждани", но които всъщност разполагаха с оръжие и артилерия, принадлежащи на сирийския клон на Ал Кайда – терористичната група Джабхат ал Нусра. "


Към сряда сутринта, след отбранителни и контраатакуващи действия в близост до границата на зоната за деескалация на Идлиб, сирийските правителствени войски са унищожили и превзели осем танка, повече от 15 бойни машини на пехотата, 49 вагона с оръжие с голям калибър, осем терористични превозни средства и десетки артилерийски оръжия от различни калибри, съобщи Конашенков.

Станете почитател на Класа