Руските шегаджии: Фалшива Грета Тунберг убеждава американски политик, че има мръсотия за Тръмп

Предполага се, че американската конгресменка Максин Уотърс се е хванала на шега, смятайки, че активистката Грета Тунберг ѝ предлага запис с Доналд Тръмп, в който уж признава да е притискал Украйна да разследва политическите му съперници.


Шегаджиите в YouTube Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, по-известни като Вован и Лексус, твърдят, че са измамили Уотърс (демократка от Калифорния) карайки я да повярва, че е говорила с тийнейджърката активистка за изменение на климата, Грета Тунберг.


Вован и Лексус станаха известни, като по-рано измамиха конгресмена Адам Шиф (Демократ от Калифорния) да повярва, че имат голи снимки на американския президент Доналд Тръмп, които Шиф може да получи. Те също така твърдят, че са измамили Уотърс преди две години, в телефонно обаждане, в което човек се е представил за министър-председател на Украйна.


Въпреки че самата Уотърс не е отговорила за новото видео, жената в другия край на телефона се идентифицира като конгресмен и звучи ужасно много като нея.


По телефона шегаджиите, с помощта на колежка жена, се престорили на Тунберг и баща й като твърдели, че разполагат с доказателства как наистина Тръмп е притискал украинското правителство да разследва политическите му съперници, нещо, което демократите твърдят от месеци насам.


„Той й каза:„ Знаеш ли, момиченце и така никой не ти вярва, ще ти кажа истината. Наистина натиснах украинския президент и да знаете, че никога няма да постигнете целите си като онези глупаци в Конгреса, които ме обвиняват ", казал шегаджията, представящ се за бащата на известната тийнейджърка.


„О, Боже, той спомена ли украинския президент?" отговаря жената, която се идентифицира като Уотърс.


След това „уж Грета" предлага да даде показания пред Конгреса, а Уотърс поискала среща още следващия път когато тийнейджър-активистката е във Вашингтон.


"И ако обществеността узнае, че той е разговарял с Грета по този начин, че я е разплакал и й казал, че никога няма да постигне целите си - това също ще върви срещу него", казва Уотърс.


Шегаджиите твърдят, че са записали разговора с Тръмп, което също развълнувало Уотърс.„Донесете ми го", казва тя. Казвате ми кой ден може да си тук. И ще се уредим да се срещнем с вас възможно най-бързо."


Въпреки че Уотърс едва ли някога ще признае нещо за разговора, ако наистина е тя, потребителите на Twitter изглежда са го приели и я заливат с вълна от подигравателни туитове.

Станете почитател на Класа