Рохани: "Иран и други нации в региона ще отмъстят за убийството на генерал Солеймани"

Президентът на Иран Хасан Рохани заяви вчера, че Техеран и други държави в региона ще „отмъстят" за убийството на генерал Касем Солеймани, командир на Силите Кудс, от Ислямския революционен гвардейски корпус, отговорни за специални операции в чужбина, според Ройтерс.


"Мъченичеството на Солеймани ще накара Иран да бъде по-решителен да се противопостави на Съединените щати и да защитава нашите ислямски ценности. Без съмнение Иран и други страни, които търсят свобода в региона, ще отмъстят", каза Рохани.


Междувременно говорителят на революционната гвардия бригаден генерал Рамезан Шариф заяви, че "иранските революционни гвардейци и антиамериканските сили ще отмъстят за Солеймани в целия мюсюлмански свят", посочва Ройтерс.


Преди това иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф описа американските атаки като "акт на международен тероризъм". Според министъра " акцията е изключително опасна и Вашингтон ще трябва да се изправи пред нейните последствия."


От своя страна върховният лидер на Иран Али Хосейни Хаменей обяви три дни национален траур и предупреди, че "престъпниците, които убиха Солеймани, ги очаква тежко отмъщение. Всички врагове трябва да знаят, че съпротивата ще продължи с двойна мотивация и че окончателната победа очаква бойците в свещената война".

Станете почитател на Класа