Хилари Клинтън е почетена в университет в Ирландия ... но не, тя не се мести там

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън бе определена за канцлер на университета Куин в Белфаст, като така стана първата жена, почетена с тази до голяма степен само церемониална роля - и разпали спекулациите в социалните медии.


Клинтън заяви, че е „голяма привилегия" да стане 11-ият канцлер на университета, след като назначението й бе обявено в четвъртък. Тъй като позицията не включва преместване в Белфаст - извинявайте американци - канцлерът действа като посланик на университета извън Северна Ирландия и понякога наблюдава церемониите за дипломиране, в допълнение към съветване на заместник-канцлера и висшето ръководство.


Двукратната кандидатка за президент получи почетна степен от университета през 2018 г. и има нещо общо с историята със Северна Ирландия, гостувайки там с тогавашния президент Бил Клинтън, когато той стана първият действащ американски лидер, пътувал до там през 1995 г. и многократно през следващите години. Клинтънови също имат дом в Република Ирландия.


Мнозина в социалните медии като че ли смятаха, че тя ще се премести в Белфаст, за да заеме петгодишната позиция и (погрешно) празнуваха.


Други се чудеха на ефекта, който би имала върху студентите и региона, който е част от Обединеното кралство.


Няколко недоволстваха, че тя все още не е платила за престъпленията си, въпреки призивите да я „заключат", популярни на предизборните митинги на Тръмп.


Междувременно привържениците на Клинтън злорадстваха за злополучния Университет Тръмп - сякаш Клинтън има някаква роля в създаването или финансирането на Куинс.


Клинтън твърди, че е изправена пред „огромен натиск" за влизане в президентската надпревара през 2020 г., като нейните привърженици го смятат за реванш срещу президента Доналд Тръмп. От загубата си през 2016 г. Клинтън е прекарала повечето си медийни изяви в опит да делегитимира опонента си, обвинявайки за победата му всички - от бившия директор на ФБР Джеймс Коми до нейния основен опонент демократа Бърни Сандърс, който отново се кандидатира през 2020 г.


Университетската позиция на Клинтън не се очаква да попречи на третото кандидатстване за президентски мандат, което мнозина, включително бившият директор на кампанията на Тръмп Стив Банън, смятат за неизбежно.ь

Станете почитател на Класа