Балон с коледните пожелания на австрийско момиче се приземи в двора на руски селянин и той доказа, че Дядо Коледа съществува

Балон с хелий измина над 2500 км по въздух от малко австрийско градче до планинско село в Русия, в северен Кавказ, което предизвика една от най-невероятните коледни истории за тази година.


Амин, земеделски производител от село Красни Курган в руската южна република Карачай-Черкес, разказа за канала Mash Telegram как се е превърнал в истинския Дядо Коледа.


Като в приказка, историята започва един ден в средата на декември, когато Амин забелязал бял хелиев балон, слизащ от небето направо в задния му двор. Стопанинът се заинтересувал от необичайния „натрапник" и открил, че към него има приложено ръкописно писмо.


„Разбрах по почерка, че това е написано от дете", разказва Амин. Но тъй като писмото бе на чужд език, това бе всичко, което фермерът можал да разбере.


Заинтригуван, Амин се ангажирал с помощта на приятелите си да дешифрира писанието. В крайна сметка разбрал, че писмото е съобщение до Дядо Коледа, писано на немски език, от София, деветгодишно момиче от австрийския град Оберндорф бай Залцбург, на около 17 км северно от Залцбург.


В писмото момичето разказвало на Дядо Коледа, че мечтае да се сдобие с приказна рокля на принцеса, палатка като средновековен замък, и ховърборд за Коледа, заедно с „много любов за целия свят, така че хората да не спорят толкова."


Щом научил цялото съдържание на писмото, Амин не останал бездействащ и реши да поеме задълженията на Дядо Коледа, мислейки, че ръката на съдбата е хвърлила балона при него.


Подаръците се оказаха доста скъпи за фермера и той помоли приятелите си за помощ, като повечето от тях бяха нетърпеливи да участват в осъществяването на коледното чудо.


„Всичките ми приятели - отвсякъде, включително и от Москва - бързо събраха парите", каза той и добави, че това е било състезание с часовника, тъй като „трябваше да се уверим, че подаръците са стигнали там до 25 декември - денят, в който католиците по света празнуват Коледа".


Не всички приказки имат щастлив край, но тази със сигурност го има. Актьор, представящ се за Дядо Коледа, връчи подаръците на щастливото момиче в родния й град. София и семейството й останаха зашеметени, когато се свързаха с хората, помогнали на Амин да намери момичето и да сбъдне мечтите й. Възторженото деветгодишно момиче заяви пред местните медии, че сега иска да учи руски.


София разкри също, че определено ще изпрати още един балон с коледни пожелания през следващата година, за да види до къде ще стигне.

Станете почитател на Класа