Боян Чуков за убийството на ген.Сулеймани: САЩ ще понесат ответните действия на Иран

Сега въпросът се свежда само до възмездие. От иранска страна убийството с дрон на генерал Касем Сулеймани е акт на международен тероризъм

 

По данни на иракската телевизия по летището в Багдад е нанесен ракетен удар. Убит е Касем Сулеймани, генерал на КСИР („Пасдаран“ или Революционна гвардия), командващ специалното подразделение „Ал-Кудс“. Според източника на информация ударът е нанесен от дрон при излизане на колите от летището.


Последиците от това нападение съгласно изказване на съветника на президента (на Иран) Рухани ще понесат САЩ. Иран заяви, че ответните действия са неминуеми. В момента в Техеран заседава Съвета за сигурност. Иранското външното министерство заяви, че всякакви преговори между Иран и САЩ са приключени.

Сега въпросът се свежда само до възмездие. От иранска страна убийството с дрон на генерал Касем Сулеймани е акт на международен тероризъм.


Касем Сулеймани бе ключова фигура от иранска страна в Близкия Изток. Той бе стратег, който координираше иранските действия в региона. Техеран трудно ще намери подходяща фигура, която да го замени. В резултат на неговото убийство ответните действия на иранците могат да бъдат в коя да е страна в региона, където има дислоцирани американски войски. По-малко вероятно да бъде нанесен удар на американска територия. Въпреки, че иранците имат тази възможност.
Всички международни полети на летището в Багдад са преустановени.

 

 

Станете почитател на Класа