Два украински канала излъчиха новогодишното приветствие на Порошенко вместо на Зеленски

Политическата борба в Украйна никога не обявява почивка. Зрителите на два местни канала не можаха да разберат дали отново не е 2019-та, когато видяха, че бившият президент Петро Порошенко изнася традиционното новогодишно приветствие.


Озадачените зрители на украинските канали "Канал 5" и „Прямий" откриха, че в новогодишната нощ двата канала са предпочели Порошенко пред сегашния президент Владимир Зеленски. Олигархът получи ефирно време точно преди полунощ, когато цялата страна се а събрала пред телевизорите си с чаши шампанско.


Но дали това бе епически провал или епична провокация? Последното изглежда по-вероятно, тъй като Порошенко, който е основен олигарх в Украйна с успешен сладкарски бизнес и други активи, е официалният собственик на Канал 5, а също е свързан с Прямий, въпреки че отрича да се бърка в редакционната политика на телевизионния оператор.


В обръщението си, победеният съперник на Зеленски похвали предишните си постижения по време на своето президентство, като каза че наред с други неща е позволил създаването на „голямо поле на сигурност" за импулса за промяна в Украйна, който сега ще бъде много трудно стопиран.


Порошенко беше победен от комедианта-политик Зеленски на президентските избори през април 2019 г., като получи само 24,5 процента от гласовете на втория тур. Но въпреки болезнената загуба, той не се е отказал от политиката, поемайки юздите на Европейската партия на солидарността, с надеждата да се върне на власт.


Оказва се, че двата канала не са пропуснали приветствието на Зеленски напълно. Те го показаха на публиката си след полунощ, оставяйки я с две речи и усещане за déjà vu.


Така е, защото Зеленски участва в подобна каскада през декември 2018 г. Тогава канал 1 + 1 на олигарха Игор Коломойски излъчи новогодишното послание на Зеленски вместо това на Порошенко. Именно в този клип комикът обяви, че се включва в президентската надпревара.

Станете почитател на Класа