Честита Новата 2020 г. от Международната космическа станция

Екипажът на МКС добре се подготви за новогодишното парти. Стените на МКС, обикаляща около Земята на надморска височина над 400 км, са украсени и елхата плува в безтегловност между модулите.


Празничното настроение на борда на МКС беше заснето във видеоклип, публикуван от руската космическа агенция Роскосмос. Има портокали, сладкиши, играчки и банери с тематика за Нова година, подготвени от екипажа за празненствата.


Традиционният чорап за подаръци също е там, прикрепен към една от стените. Дядо Мраз ще трябва да направи огромен обход в новогодишната нощ, за да може да постави някои подаръци там, но шейните му без съмнение са в състояние да достигнат скорост от над 11 км в секунда, необходима за победа над гравитацията на Земята и път в Космоса.


Руските космонавти Олег Скрипочка и Александър Скворцов записаха новогодишни поздрави на тези, които са на Земята, казвайки, че „в последния ден на годината се събираме, за да кажем няколко топли думи и да пожелаем всичко най-добро на онези, които са ни скъпи. Ние, голямото международно семейство на МКС, правим същото. "


Освен руснаците, в момента на борда на МКС са американските астронавти Джесика Мейр, Дрю Морган и Кристина Кох; както и италианският космически оператор Лука Пармитано.


Да си пожелаем един на друг големи постижения, невероятни открития, както и радост, щастие, добро здраве и благополучие. Честита Нова година!

Станете почитател на Класа