Елон Мъск: „Трафик сталинистите се противопоставят на създаването на подземни магистрали“

Елон Мъск беше бомбардиран с омраза в интернет, след като заяви, че неговото – не много научно – проучване е показало „как само малцинството е против изграждането на подземни пътища."


Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX проведе анкета в Twitter, в която попита неговите последователи дали им харесва идеята за „супер безопасни, устойчиви на земетресения тунели под градовете за решаване на трафика." След като мнозинството от е-гласувалите отговориха „да" Мъск триумфално заяви: „Както се очаква, 69% искат автомобилни тунели! Спрете да хленчите, метро-сталинисти, хората се произнесоха. "


Докато някои аплодираха победата му, повечето потребители на Twitter осъдиха характеристиката на техния предприемач за любителите на обществения транзит като нахални комунисти. „Той май продава автомобили - пише един коментатор, „но това очевидно е само съвпадение".


„Вашият кръстоносен поход за по-нататъшно разпръскване на населението и дискредитиране на обществения транспорт е гаден", гласи отговорът на неговия само-поздравителен туит.


Мъск беше допълнително осмян заради нееднозначната формулировка на анкетата и предубедените избори за гласуване: „определено", „може би" и „не, аз харесвам трафика".

Станете почитател на Класа