Може ли Рио де Жанейро да стане технологичен център на Латинска Америка?

Докато анализаторът Макс Кайзер пътува към Бразилия, той говори за борбата на икономиката на страната, която се забави до само един процент растеж през последните години.


Макс разговаря с инвеститора в частен капитал и бивш банкер Робърт Уилсън, който живее в Бразилия повече от двадесет години. Те обсъдиха разходите за инфраструктура, необходими за привеждане на Бразилия към развитите световни стандарти.


Според Уилсън, секторът, който работи най-добре в страната, е селското стопанство, „това е секторът, който бихте могли да наречете домашния първостепенен сектор, поне по отношение на технологиите и производството".


Той добави, че инфраструктурата в Бразилия е „тясно място", като около 85 процента от стоките се транспортират по шосе, а не по железопътна линия, въздух или вода.


Той предположи, че щата Рио де Жанейро може да стане технологичният център на Латинска Америка, като посочи, че в момента в региона няма „истински технологичен център".


Що се отнася до инвестициите, Уилсън казва, че Китай, водещият търговски партньор на Бразилия, все още не е навлязъл директно в инфраструктурата „но със сигурност вече чука на вратата".

Станете почитател на Класа