Ирански командир: " Персийският залив е под пълен контрол на революционната гвардия "

Командир от Иранската революционна гвардия заяви, че военните й сили контролират водите на Персийския залив, близо до стратегическия Ормузки пролив, според агенция Фарс.


Али Фадави заяви в сряда, че американските бойни кораби, които са в тази област, са "под пълния контрол на армията и флота и затова няма за какво да се тревожим."


"С течение на годините нашите сили напълно са обградили Персийския залив, така че те американците се нуждаят от нашето разрешение за да се движат в тази област", каза Фадави.


Напрежението нараства в региона, тъй като Съединените щати решиха да укрепят военния си контингент в Персийския залив с бойната група на самолетоносача на Линкълн, както и със стратегически бомбардировачи, в отговор на това, което Белият дом нарече "надеждна заплаха от Иран срещу американските интереси и техните съюзници."


Вашингтон одобри и разполагането на батарея от американската система за противовъздушна отбрана Patriot и на амфибийния транспортен кораб USS Arlington. Освен това на 16 май разрушителите от американския флот с управляемите ракети, USS McFaul и USS Gonzalez, без инциденти навлязоха в Персийския залив, преминавайки през Ормузкия пролив.

Станете почитател на Класа