Пентагонът най-накрая призна, че все още разследва НЛО

Пентагонът най-накрая призна, че все още разследва възможното съществуване на НЛО (неидентифицирани летящи обекти).
Говорителят на Министерството на отбраната на САЩ, Кристофър Шерууд, потвърди в декларация изключително за Ню Йорк Пост, че тайната инициатива на правителството, наричана Програма за Разширено Идентифициране на Аерокосмически Заплахи (AATIP) , продължава "изучаването и изследването на неидентифицирани въздушни явления". Преди това Пентагонът бе уверил, че инициативата е приключила през 2012 г.
"Министерството ще продължи да разследва, чрез нормални процедури, докладите за неидентифицирани самолети, открити от американски военни авиатори, за да се гарантира защитата на родината и защитата срещу стратегическата изненада от противниците на нашата страна" - каза Шерууд.
Ник Поуп, който тайно разследвал НЛО за британското правителство през 90-те години, нарече коментарите на министерството на отбраната „бомбастично разкриване".


Бившият министър на отбраната на Обединеното кралство отбеляза, че предишните официални изявления показват, че AATIP се занимава със заплахите, които представляват следващото поколение самолети, ракети и безпилотни самолети. "Това ново признание ясно показва, че те наистина са изучавали това, което обществото нарича НЛО", каза той.


Американският писател Джон Грийнвалд младши, чийто уебсайт „The Black Vault" разсекретява правителствени документи за доклади за НЛО и други теми, също се позовава на използването на термина „неидентифицирани въздушни явления" от Пентагона като безпрецедентна откровеност.


"Мисля, че това е доста силно изявление, защото сега имаме реални доказателства, официални доказателства, които казват:" Да, AATIP се занимава със случаи на НЛО, феномени, видео, снимки, и други" декларира постът .


Грийнвалд също така каза, че очаква Пентагонът да предостави повече информация за AATIP, било то чрез доброволно разкриване или в отговор на искания съгласно Федералния закон за свобода на информацията.

Станете почитател на Класа