Huawei лансира новите си смартфони "Honor" насред войната с Google и САЩ

Във вторник Huawei Technologies пусна на пазара новите мобилни телефони от своя под-марка Honor, "Honor 20" и "Honor 20 Pro", точно както беше планирано преди ескалацията на търговската война, обявена от САЩ.


Световният старт бе проведен на голямо събитие в конгресния център Battersea Evolution в Лондон (Обединеното кралство) и бе домакинстван от Джордж Джао, президент на марката.


По време на презентацията Джао обясни, че Honor е марката на китайския гигант за младите хора. Като посланици на фирмата той представи английския футболист Деле Алли от Тотнъм Хотспърс; финландския певец Робин Пакален; олимпийския шампион по сноуборд, чехкинята Ева Самкова; и малайзийския модел и актриса Мира Филза.


Новият смартфон, според изпълнителния директор, има четворна камера с четири сензора: 48, 16, 8 и 2 мегапиксела. „В джоба ви ще има професионална камера с Honor 20" - каза Джао.


Освен това той обясни, че с такива характеристики потребителите на тези телефони ще имат по-добри резултати в областта на фотографията и видеото, отколкото тези, които използват телефоните на техите конкуренти, като iPhone XS Max или Galaxy S10 Plus, с които са преминали сравнителни тестове преди лансирането.


Новите телефони имат 6.26-инчов екран и Full HD + резолюция. Те работят с HiSilicon Kirin 980. "Honor 20" има оперативна памет (RAM) от 6 гигабайта (GB) и свободна памет от 128 GB; „Honor 20 Pro" има съответно 8 GB RAM и 256 GB памет.


Цените на тези „смартфони" са също по-ниски от предлаганите от техните конкуренти с почти сходни характеристики. Те ще бъдат предлагани за продажба на 499 евро (556 долара) за "Honor 20" и 599 евро (668 долара) за "Honor 20 Pro".


Лансирането на новите телефони на дъщерното дружество на Huawei става само няколко дни след като китайският гигант бе включен в черния списък, който забранява да купува части и компоненти от северноамерикански компании без одобрението на правителството на САЩ. То демонстрира, че в компанията не са особено разтревожени от събитията.


Huawei вече съобщи, че ще пусне своя собствена операционна система, която ще бъде кръстена Hongmeng и ще се появи "възможно най-скоро" - по-късно тази година или в началото на 2020 г.

Станете почитател на Класа