ВМС на САЩ планират да създадат глобален архив публикации от социалните мрежи

Военноморските сили на САЩ възнамеряват да създадат глобален, мащабен архив, който да съхранява за изследователски цели около 350 000 милиона публикации, направени в социалните мрежи.


Департаментът на военноморските сили публикува покана, в която призовава за оферти от потенциални изпълнители на проект, който ще събере милиарди публично достъпни публикации, съобщения и коментари, от периода 2014 до 2016 г. от една социална мрежа, във всички държави и езици, обхванати от въпросната платформа (не е уточнено коя).


Всеки запис трябва да съдържа оригиналния и пълен текст на публикацията, включително часа, датата и потребителя, с който е бил свързан. Освен това, 20% от тях трябва да покажат мястото, езика, хаштаговете, приблизителното местоположение или друга налична географска информация.


Данните трябва да включват съобщения от най-малко 200 милиона уникални потребители, да включват съобщения, написани на поне 60 езика, от най-малко 100 страни, без нито една държава да представлява повече от 30% от потребителите.


Според искането, проектът на Военноморските сили ще бъде използван за "непрекъснатите изследвания, които имат за цел да осигурят по-добро разбиране на фундаменталната социална динамика, да моделират еволюцията на езиковите общности и новите форми на колективно изразяване, във времето и между страните. "


Военноморските сили гарантират, че събраните данни ще бъдат използвани и за педагогически цели, като предоставят на студентите "възможности за изследване, дисертации и разработване на аналитични умения за големи обеми данни".

Станете почитател на Класа