Цукърбърг показа новия Facebook интерфейс

Основателят на Facebook, Марк Цукърбърг, показа новият интерфейс на социалната мрежа на конференция, която се проведе в Сан Диего (Калифорния, САЩ). Речта му пред аудиторията бе публикувана на видео.

 

Видеото показва Цукърбърг пред гигантски екран, на който се вижда "новият вид" на Facebook, характеризиращ се с преобладаващ бял цвят. На снимките можете да се види стартовият панел разположен отляво, а колоната с контакти е разположена отдясно. Също така, бутоните за преминаване към профила на потребителя, уведомленията и Messenger са преместени в горната част на екрана, точно над публикациите.

 

След това той показа как ще изглежда новият профил на потребителите, където очевидно се променя само мястото на основната снимка, която вместо вляво, ще бъде поставена в центъра, точно над корицата.

 

Цукърбърг увери, че новият дизайн е направен с цел да бъде "по-бърз и по-чист", а в него "ще има стотици детайли". В допълнение, основателят на Facebook гарантира, че с новата версия на тази социална мрежа на потребителите ще бъде много по-лесно "да намират и се свързват с групи".

Станете почитател на Класа