Роналдо вероятно е купил най-скъпата кола в света

Кристиано Роналдо вероятно е купил най-скъпата кола в света – Бугати, La Voiture Noire, на стойност 11 милиона евро (над 12 милиона долара), съобщава испанският вестник Marca.


Автомобилът, с 16-цилиндров двигател, 8 литра работен обем и 1500 конски сили, беше представен през март на Международното автомобилно изложение в Женева 2019. Произведена е само една бройка засега.


От компанията за луксозни автомобили съобщиха, че автомобилът е бил продаден на "почитател на Бугати", но не разкриват самоличността му.


Преди това Bloomberg заяви, че някои спекулации предполагат, че бившият президент на Volkswagen Group, Фердинад Пиех, може да би е този, който го е придобил.


Що се отнася до нападателя на Ювентус, той е добре познат фен на спортните автомобили и ако наистина е купил този модел, той няма да е единствената Бугати в колекцията му, тъй той като вече притежава Veyron Super Sport и Chiron.


Въпреки това, в случай, че играчът наистина е този, който е купил La Voitture Noire, за да го използва той ще трябва да изчака до 2021, тъй като в колата все още трябва някои подробности да бъдат финализирани.

Станете почитател на Класа