Фалшивата наследница, която излъга нюйоркския елит

Жури в Ню Йорк (САЩ) обяви за виновна Анна Сорокина, 28-годишна жена от руски произход, която е измамила банки, хотели, ресторанти и нейни приятели за около 275 млн. долара, като се представяла за богата немска наследница, за да финансира своя луксозен начин на живот.


Младата жена, известна в нюйоркските социални кръгове като Анна Делви, се настанявала в луксозни хотели, вечеряла в скъпи ресторанти, купувала дрехи в дизайнерски бутици и използвала всяка възможност да не плаща сметките си или да плащат приятелите й.


Веднъж тя обещала на приятелка пътуване до Мароко с всички разходи платени, но приятелката приключила с изразходването на 62 000 долара, след като картата на Сорокина била отхвърлена. Измамницата уверила приятелката си, че ще върне парите и след това й изпрати фалшиви потвърждения, според прокуратурата.


Също така, Сорокина е фалшифицирала финансови отчети при искане за заем от 22 милиона долара за финансиране на частен арт клуб, който искала да построи. Кредит й е бил отказан, но убедила една банка да й отпусне 100 000 долара, които тя никога не е платила.


Нейните приятели в нюйоркския елит вярвали, че Делви има наследство от около 67 милиона долара в чужбина и че баща й е дипломат или петролен барон.


Всъщност Сорокина е родена в Русия през 1991 г. и през 2007 г. семейството й се премества в малко градче близо до Кьолн (Германия). Бащата на Ана работи като шофьор на камион и се посвещава на продажбата на климатици и нагреватели.


Присъдата ще бъде обявена за 9 май и се смята, че Сорокина я очаква затвор до 15 години.

Станете почитател на Класа