Анонимъс: "Освободете Асандж или ще си платите"

Международната група хакери твърди, че похитителите на активиста и техните "кохорти" са на път да изпитат "силата на интернет" заради ареста на основателя на WikiLeaks.


Движението на компютърните активисти Анонимъс публикува съобщение "за правителството на Обединеното кралство и неговите кохорти", в което предупреждава за "обща революция" по пътя, причинен от ареста на основателя на WikiLeaks, Джулиан Асандж, както и други действия срещу западните правителства, които "работят за да заглушат онези, които разкриват техните най-мръсни тайни."


"От ЦРУ и президента на САЩ до офицерите, които арестуваха Асандж в еквадорското посолство, всички са се изложили като врагове на народа и е време An0nymous да действат съответно", отбеляза групата „хактивисти".


Анонимъс споменават, че „тези западни сили са действали без страх срещу собствения си народ, защото смятат, че техните позиции на власт ще им дадат защита срещу кармичните последствия от реалността". Въпреки това групата казва, че това предстои да се промени.


"Влиятелните хора, представляващи правителствата на Обединеното кралство, САЩ и Еквадор, подписаха тази безпрецедентна атака срещу журналистиката. Всеки от могъщите хора, които подписаха тази заповед, трябва да трепери, защото силата на интернет е на път да бъде разгърната върху тях ", добави движението.


Компютърните активисти предричаха, че ударите върху свободата на пресата ще разгърнат "мирните борби в области като киберпространството. С тези действия те карат свободния свят да се доближи до обща революция и това е, честно казано, което е необходимо, за да се спрат тези постоянни посегателства срещу нашата свобода", казват те.


Анонимъс заявяват, че хората по целия свят, могат да "виждат отвъд пропагандата на Съединените щати и техните съюзници, оценяват работата на основателя на WikiLeaks, но за съжаление кръговете на властта не чувстват същото. Ето защо това е предупреждение към истаблишмента: Овободете Асандж или ще си платите!", казаха "хактивистите".

Станете почитател на Класа