Дуке, след нападките на Тръмп: "На Колумбия никой не трябва да диктува какво да прави"

Президентът на Колумбия, Иван Дуке изнесе реч в Баранкиля, в която защити правителствената си политика, пред лицето на неотдавнашните нападения на американския президент Доналд Тръмп.


"На Колумбия никой не диктува какво да прави, защото Колумбия е страна, която знае как да си сътрудничи в международен план, тъй като Колумбия е страна, която знае как да изгражда съюзи", каза колумбийският лидер на следващия ден, след като Тръмп обвини страната му, Хондурас, Гватемала и Ел Салвадор, че изпращат своите престъпници в САЩ.


"Това е страна, която никога не е имала слугинска външна политика, напротив, винаги е имала достойна, почтена външна политика и ние ще продължим да я поддържаме", каза Дуке, добавяйки, че неговата нация "не отслабва пред никакви бедствия".


Атаките на обитателя на Белия дом срещу Богота, обаче, продължават вече няколко дни: преди това той обвини Дуке, че не е "направил нищо", за да спре потока на наркотици към Съединените щати.


"Колумбия, повече от всяка друга причина, иска да победи трафика на наркотици, защото това е начинът да се изгради устойчив мир в нашата страна", каза колумбийският лидер.

Станете почитател на Класа