Apple ще се сбогува с iTunes, разделя го на няколко о приложения

Като част от новата версия на своите операционни системи, Apple планира да раздели своя магазин за мултимедийно съдържание, iTunes, на отделни компоненти: "Apple Music", "Apple TV" и "Apple Podcasts". От своя страна приложението „Книги" ще бъде преработено, както се съобщава от портала 9to5mac и от разработчика Стив Троутон-Смит.


Досега, с изключение на „Книги", които имат собствено приложение за macOS, и трите елемента са включени в iTunes за Mac.


Съобщава се, че "Apple Music", "Apple TV" и "Apple Podcasts" ще бъдат разработени с помощта на "Marzipan", проект на Apple, за да привлекат повече iOS приложения към macOS. Все още не е ясно дали преработените „Книги" ще получат същата технология.


В допълнение, според докладите, последното приложение ще има странична лента, подобна на "Apple News" за Mac, както и по-тясна заглавна лента с различни табове за "Library", "Library" и „Аудио книжарница".

 

Въпреки това iTunes няма да изчезне напълно, защото Apple все още няма ново решение за ръчно синхронизиране на старите устройства с iOS с Mac.

Станете почитател на Класа