Цената на чудовищното предателство на Горбачов

Иракското издание Saut al-Iraq публикува четвъртата част на книгата на иракския професор Наджм Ад-Далими, в която ученият разгромява лидера на СССР Михаил Горбачов. Историкът е ужасен, че генералният секретар за нищожно малка сума и за одобрението на Запада е разрушил най-могъщата държава за времето си.

Наджм Ад-Далими споделя, че през 2008 година Михаил Горбачов е пристигнал в САЩ, където е получил почетния медал «Свобода» и премия в размер на 100 000 долара за принос в развитието на САЩ и за работата с източноевропейските страни, особено с ГДР.

Но професорът не счита дейността на съветския генерален секретар за успешна.

Според близкоизточния учен, Горбачов е предал СССР, разрушил е държавата, унищожил е справедливия строй и идеологията, направил е това за дребни стотинки.

 

 

Професорът поясни, че Горбачов, подкрепян на члена на Политбюро на КПСС, един от архитектите на «перестройката» Александър Яковлев, е успял за кратко време да унищожи цялото наследство на СССР.

Например, Яковлев свалил от ръководните длъжности болшинството лица, които провеждали идеологическа и информационна работа, изкривил научната идеология на марксизма-ленинизма, която е в основата на изграждането на социалистическото общество.

За отслабването на ролята и статуса на Комунистическата партия на СССР като главна политическа сила Горбачов и Яковлев отменили член 6 от Конституцията на СССР, което позволило да се утвърди принципът на политическия плурализъм.

Всъщност, това довело до подриване на социалистическия строй.

Пуснатият процес на «перестройка» ликвидирал всички достижения в социално-икономическата, научната и военната области.

Независимо от това, че Горбачов уж искал да извърши ефективна модернизация на предприятията, фактически заводите били подложени на пълно унищожаване, банкрут и бъдеща продажба на безценица.

По-късно това довело до приватизацията на предприятията на бизнесмени и новородената класа на буржоазията, която се превърнала в социалната и икономическа опора на управляващите тогава, счита професорът.

 

0b

 

Наджм Ад-Далими завършва, че Горбачов и неговият екип са използвали всички лостове и цялата си власт, за да може съветският народ да започне да ненавижда социалистическата система и да я отхвърли.

Според учения, последният генерален секретар на ЦК на КПСС — чудовищно е предал своята държава и заслужено се оказал в калта на историята.

 

News Front

 

Станете почитател на Класа