Мадуро с твърд отговор на изказването на Майк Пенс

Президентът на Венецуела, Николас Мадуро, отговори на вицепрезидента на САЩ, Майк Пенс, заявявайки че речта му пред Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации "смърди".


"Днес в Съвета за сигурност на Обединените нации вице-президентът на САЩ произнесе реч - една безотговорна, миризлива реч. Вониш, Майк Пенс!", заяви Мадуро в съобщение по националната телевизия.


Мадуро нарече "ненормално" поведението на вицепрезидента на САЩ, което демонстрира обзетостта на Вашингтон от Венецуела, говорейки всеки ден за нея. Според президента, Пенс изглежда се стреми да позиционира своята президентска кандидатура за 2020 г..


Мадуро обвини Пенс в заплахи с военна инвазия към Венецуела, направени от трибуната на Съвета за сигурност: "Такова нещо никога не се е случвало!".


Венецуелският лидер също засегна думите на Пенс, който по време на речта си в Съвета за сигурност сравни венецуелското правителство с нацизма, в опит да поиска международна помощ за свалянето на Мадуро. На това Мадуро отговори:" Супрематистите, фашистите, расистите не са във Венецуела, те управляват на север".


"Ние не сме хора като вас, с 800 военни бази по света, които окупират, нахлуват, бомбардират села и подкрепят превратите", припомни президентът.

Станете почитател на Класа