Ким Чен-ун призова "да нанесем удар по онези, които се опитват да поставят Северна Корея на колене"

На 10 април, по време на пленарна сесия на Централния комитет на управляващата работническа партия на Корея, Ким Чен-ун призова за "самодостатъчност" и увери, че севернокорейският народ трябва да нанесе удар на онези, които вярват, че Пхенян ще се предаде на наложените икономически санкции.


Лидерът на Северна Корея направи това изявление ден преди свикването на първата сесия на 14-ия Върховен народен съвет.


„С нашата собствена сила и технология, в съответствие с нашите условия и с икономиката на народа, основани на ресурси, ние трябва да носим знамето на развитието на социалистическата икономика по един последователен начин и да нанесем удар на тези, които са ангажирани с грешната преценка, че могат да ни поставят на колене със санкции ", каза Ким, цитиран от южнокорейската агенция Йонхап, позоваваща се на севернокорейските държавни медии.


"Самодостатъчността и независимата икономика за народа са в основата на нашия собствен вид социализъм и постоянна житейска линия, която ще определи съдбата на нашата революция", добави той.


На 9 април Ким привлече вниманието на висшите си служители към необходимостта да се разчита на собствените си сили за спешно разрешаване на настоящата "напрегната ситуация" в страната.


Това става в навечерието на срещата между президента на Южна Корея, Муун Дже-ин и американския му колега Доналд Тръмп, насрочена за 11 април във Вашингтон.

Станете почитател на Класа