В подуто око откриха четири пчели, хранещи се със сълзите

Китайска жена, отишла в болница заради болезнено подуване на окото, получи ужасяваща изненада, когато лекарите я уведомили, че под един от нейните клепачи има четири живи пчели.


Случаят беше докладван тази седмица в Тайван и се отнася за пациентка, идентифициран като Хe. Часове преди да потърси помощ, докато косила трева от гроба на любимия, 29-годишната жена усещала нещо в долния клепач на лявата си очна ябълка.


Мислейки, че е пясък или мръсотия, тя внимателно изплакнала окото си с вода, но дискомфортът продължил и се превърнал в пронизваща болка.


Облекчението дошло едва когато лекарите от Университетската болница във Фуоийн, също и за тяхна голяма изненада, извадили от сълзотворния канал пчелите.


"Видях нещо, което приличаше на крака на насекоми, така че под микроскоп ги изваждах бавно и една по една, без да повреждам телата им", заяви офталмологът Хин Чи-тинг на пресконференция.


Пчелите „halictidae" са малки насекоми, между два и десет милиметра, които се срещат в различни части на света и не са агресивни, но са привлечени от човешки течности като пот или сълзи, от които те получават влага и соли.


Специалистите установили, че намерените и извлечени живи пчели са се хранели от сълзите на Хе и описват случая като единствен по рода си. Те също така съобщиха, че зрението на пациентката, както и живота на насекомите, са били спасени, защото жената е решила да не търка очите си.

Станете почитател на Класа