Зловещите функции на USAID

Да се избере страна, съответстваща на проекта на Държавния департамент, не е задължително тя да изпитва проблеми.

След това USAID трябва да реши в кой отрасъл да се внедри, макар винаги да се предпочита енергетиката, образованието, здравеопазването, правоохранителната сфера и селското стопанство.

След това на ключовите постове се назначат свои хора с цел разбиване на националната икономика.

Понякога USAID привлича на работа талантливи и достойни кадри, но прави това само, за да им попречи активно да участват в дейността на политическите партии, които искат радикални промени.

 

 

В разрушения от войната Ирак USAID натрапват неолиберална икономика, провеждат масова приватизация, включително на предприятията от нефтопреработвателната промишленост, заставят местната марионетна теократия да купува ГМО семена от Монсанто.

През 1990-те години USAID предостави на перуанското правителство, начело с Алберто Фухимори 35 млн долара за осъществяване на икономически реформи, в резултат на което страната се оказа в катастрофа.

Задачата на слугата на USAID се заключаваше не в намаляване на бедността, а в намаляване на бедняците: Фухимори подложи на насилствена стерилизация 300 000 жени.

ДА СЕ ОТСЛАБЯТ И ДОРИ ДА СЕ УНИЩОЖАТ ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ

на страните-получатели на помощта, създавайки паралелни мрежи и предприятия, провеждайки денационализация на основните отрасли в интерес на частния бизнес.

Управляващите кръгове в САЩ имат интерес страните да НЕ са самодостатъчни, а точно обратното — да са зависими от САЩ.

ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ЦРУ «ДА ВНЕДРИ СВОИ ХОРА В ПРАВООХРАНИТЕЛНИТЕ ОРГАНИ ВЪВ ВСИЧКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ВАЖНИ СТРАНИ В СВЕТА»

Така счита бившият кореспондент на «Ню Йорк Таймс» Артур Лангут.

Всъщност, USAID тайно се финансира от спецслужбите на САЩ.

 

 

 

0a

 

 

Станете почитател на Класа