Голяма война и "смърт на богатите", между предполагаемите пророчества на Нострадамус за 2016

  • Някои вярват, че предсказанията на френския аптекар Мишел дьо Нотр-Дам, по-известен като Нострадамус (1505-1566), все още са валидни и наистина някои от тях вече са изпълнени. Въпреки че някои звучат объркващо, тъй като пророкът пише пророчествата с метафори и без да се уточнява точната година, много хора се надяват, че ще се сбъднат през 2016 г., или в близко бъдеще. Няколко медии също публикуваха предполагаеми пророчества на Нострадамус.

    1) Предполага се, че Нострадамус прогнозира война в глобален мащаб с участието на ядрени оръжия, която ще продължи 27 години. Освен това, според прогнозите, едновременно с това космически обект ще се доближи до Земята, което ще доведе до катастрофа.

    2) Пророкът прогнозира голямо изригване на Везувий, което ще бъде едно от най-пагубните в историята. Бедствието ще предизвика поредица от земетресения, които ще отнемат живота на хиляди хора.

    3) "Богатите ще умират няколко пъти," прогнозира Нострадамус. Неговите последователи смятат, че това означава, че глобалната икономика ще се срине.

    4) Повишаването на температурите и ултравиолетовите лъчи, които заплашват нашата планета също са сред предполагаемите предсказания на Нострадамус. "Кралете крадат гората, небето ще се отвори, полетата ще бъдат изгорени от топлината", казва пророкът от XVI век.

    5) Медицината ще направи големи крачки напред, според Нострадамус, така че човечеството може да удължи с много години средната продължителност на живота.

Станете почитател на Класа