Размерът има значение: Закачките Безос - Мъск

Собственикът на частната космическа фирма Blue Origin, Джеф Безос, основател и на Amazon, е решил, че големият момент на Елон Мъск - вертикалното кацане след извеждане на 11 спътници в орбита на 48-метровата ракета Falcon 9 на компанията SpaceX - е прекалено добър момент за съмнително доброжелателни комплименти в Twitter и не пропусна предоставилата му се възможност.

 

След като Мъск в екстаз се похвали с "До там и обратно!", Безос хвърли лека сянка върху успеха му. Той написа „Добре дошъл в клуба", намеквайки за успешното кацане на своята ракета New Shepard един месец по-рано. Кацането тогава накара Мъск да напише "контролираното кацане не е лесно, но извършено правилно, може да изглежда лесно" което отключи публичното меко заяждане между двамата в Twitter.

 

Мъск се опита няколко пъти да приземи Falcon 9 в началото на годината, което досега приключваше с "бърз извънпланов демонтаж" и други евфемизми за експлозия. След успеха си той не пропусна ехидно да направи "разяснения" за мащаба на постижението на Безос, с всеизвестният израз „Размерът има значение!", както се вижда от сравнителната снимка на двете ракети.

Станете почитател на Класа