Ил Джорнале:" Само Русия има смелостта да влезе в дуел със САЩ "

Русия е единствената страна, която има куража да влезе в "икономически дуел" със САЩ. Санкциите, наложени от Запада срещу Москва не постигат своята цел, а по-скоро причиняват появата на други технологични сектори в икономиката на евразийската нация, казват европейската медия.

"Както винаги, Русия отговаря на очакванията на тези, които търсят нов глобален икономически център. Руският пазар показва значителен ръст. Достатъчно е да се каже, че Москва има най-нисък процент на безработица от всички руските федерални области, въпреки ескалацията на икономическите санкции, наложени от Европейския съюз и САЩ", пише в статията си в" Ил Джорнале "журналистът Антонио Борелли.

Авторът критикува "безотговорния план на Запада да се натисне надолу руската икономика с неговите санкции. Това беше провал, който от самото начало, сериозно засегна европейските страни, включително Италия, които в момента имат повече ограничения пред достъпа до руския пазар".

"През 2013 г. страната ни изнесе за Русия 10 400 милиона евро в продукти на машиностроенето, компютърни компоненти, храна, мебели и дрехи, които са били най-важните експортни сектори", казва колумнистът.

Въпреки това, има един сектор, който е успял да избегне "поръчката" на Брюксел. "Икономическият поток между Италия и Русия не е спрял, но се е преместил в сектори като технологиите и иновациите. Свидетели сме на революция в революцията и този път не е болшевишка", казва Борелли, цитирайки няколко многомилионни иновативни проекти реализирани от италианските предприемачи в Русия.

Станете почитател на Класа