Русия изпробва отбраната си изстрелвайки ракети от земя, море и въздух

Руското министерство на отбраната публикува в YouTube видео, което показва как се извършва управлението на ядреното възпиране сили от море, суша и въздух. Зашеметяващите изображения обобщават работата на националния отбранителен мениджмънт от единен център.

Видеото, показва учения за контрол на войските за ядрено сдържане, чието ядро е контролния център за интегрална безопасност, базиран в Москва.

"При ученията ние тествахме надеждността на изпращане на сигнали и заповеди за обучение и борба по цялата верига на командване, от центъра за управление на националната отбрана на Руската федерация до командните постове на съединенията и частите. Участваха единици на ракетните стратегически сили, Северния и Тихоокеанския флот, Каспийската флотилия и стратегическа авиация ", информира Министерството на отбраната в изявление.

По-рано беше съобщено, че руските стратегически ракетни сили са изстреляли междуконтинентална балистична ракета Топол от космодрума Плесецк в провинция Архангелск.

Също така, стратегическите подводници от клас Делта - Брянск (от Северния флот) и Подолск (от Тихоокеанския флот), изстреляха балистични ракети от Баренцово и Охотско море.

Едновременно с това, ракетната корвета Велики Устюг изстреля ракета Калибр срещу определена цел.

Във въздуха, стратегически самолети Tu-160 са изстреляли няколко крилати ракети срещу наземни цели в полигоните Пембой (в руската република Коми) и Кура (на полуостров Камчатка).

Станете почитател на Класа